Nastopajoči

Prijetna prireditev, odlični nastopajoči, zanimive predstavitve nominirancev, pogovori s štirimi nominiranci za Zasavca leta, prireditev Zasavcev za Zasavce…

Flora in Paris

Flora & Paris je slovenska skupina s prevladujočo zasavsko noto. Nastala je leta 2012 kot projekt treh članov zasedbe Orlek. Poznamo jih po pesmih, kot so Rosario, Potujem sam, Ples in številnih drugih.
Skupino sestavljajo Jure in Mitja Tori, Tjaša Perigoj, Peter Jeretina in Matej Fele, na vokalih se jim je namesto Flore Eme Lotrič (po kateri je skupina dobila del imena) leta 2016 pridružil Žan Libnik, »zlati gumb« Ane Klašnja v oddaji Slovenija ima talent let 2015.
Zasedba v svojem ustvajanju daje prednost akustičnemu zvoku, ki je, pravijo, »najbolj prijeten človeškemu ušesu, obenem pa dopušča veliko manevrskega prostora za dinamiko in jakost v izražanju«. Njihove melodije so zmes različnih zvrsti, najbolj popa, jazza in etna.
Na prireditvi Zasavc leta bodo predstavili nekaj svojih znanih pesmi, zaigrali pa bodo tudi s simfoničnim orkestrom Glasbene šole Zagorje.

Simfonični orkester GŠ Zagorje

V dvorani Delavskega doma Zagorje bodo na prireditvi Zasavc leta 21. marca program s svojimi kulturnimi vložki popestrili zanimivi zasavski izvajalci. Med njimi bo tudi simfonični orkester Glasbene šole Zagorje.

Simfonični orkester Glasbene šole Zagorje največkrat nastopa ob jubilejih šole, občinskih proslavah in državnih srečanjih.

Orkester se bo na prireditvi Zasavc Leta predstavil s priredbami znanih pesmi, recimo Pirati s Karibov. Skupaj s še enimi nastopajočimi, skupino Flora & Paris, pa bodo zaigrali dve skladbi, med njima skladbo Življenje gre naprej. To je le delček njihovega repertoarja, s katerim se bodo predstavili na prireditvi Zasavc leta, ostalo pa naj zaenkrat ostane skrivnost.

Za dirigentsko palico bo poprijel Klemen Benko.

Jure Tori

Jure Tori se je rodil leta 1975 v Trbovljah. Že od malega se ukvarja z glasbo, poleg harmonike, s katero je domala »zraščen« že od devetega leta, igra tudi klavir in orgle.

Tori je eden od ustanovnih članov skupine Orlek, ki je nastala, ko je bil star 14 let. Še vedno je član Orlekov, poleg tega pa sodeluje s številnimi drugimi ustvarjalci. Sodeloval je s skupinami En knap, Hiša, Bluestream, Pax, Crazed Farmers, Pihalnim orkestrom Svea in številnimi drugimi ustvarjalci, kot so Bogdana Herman, Ewald Oberleitner, Jure Tori in drugi. Dejaven je v zasedbah Tori Tango, Tori Story & Marnit, Tori Trio in Orlek Unterzug.

Na prireditvi bo nastopil s skupino Flora & Paris, v kateri igra že od njene ustanovitve leta 2012.