Nastopajoči

Prijetna prireditev, odlični nastopajoči, zanimive predstavitve nominirancev, pogovori s petimi nominiranci za Zasavca leta, prireditev Zasavcev za Zasavce…

Plesni klub Kattan

Plesni klub Kattan

Plesni klub Kattan Celje in Zasavje je približno leto dni star klub, ustanovljen na temeljih plesne šole Urška, podružnice kluba iz Ljubljane.

Plesalci trenirajo pod vodstvom Tanje Kucler in Katarine Maček. Trenirajo različne plesne stile od disca do hiphopa in tekmujejo v različnih starostnih kategorijah. Uspešni so na državnih in svetovnih prvenstvih.

Nika Leskovar in Luka Kotnik sta kot par osvojila med drugim osvojila naslov državnih prvakov, lepe uvrstitve v parih sta beležila tudi Ema Kurent in Maks Denis Hriberšek. Plesalci nastopajo tudi kot solisti ali v plesnih skupinah, pri čemer so lani osvojili prvo mesto v kategoriji disco dance male formacije.

Poleg tekmovanj plesalci sodelujejo tudi v plesnih predstavah in nastopajo na raznih prireditvah. Kot pravijo, jih združuje ljubezen do plesa, delavnost in veliko skupaj preživetega časa na treningih, ki ga najdejo poleg šole in ostalih dejavnosti.

Na prireditvi se bodo predstavili: Nika Leskovar, Ema Kurent, Lora Naglav, Luka Jurečič, Maks Denis Hriberšek, Anja Leskovar, Špela Brinovec, Lina Ševerkar, Žana Grabnar in Kaja Tori.

 

Mešani mladinski pevski zbor GESŠ Trbovlje

Mešani mladinski pevski zbor GESŠ Trbovlje

Mešani mladinski pevski zbor Gimnazije in ekonomske srednje šole (GESŠ) Trbovlje se je v zadnjih letih dodobra usidral v srca zasavskih ljubiteljev zborovskega petja.

Zbor, ki deluje od konca leta 2008, vsa leta vodi zborovodja in skladatelj Blaž Rojko. Pevci se dobivajo dvakrat na teden, vsako leto konec novembra pa se »dogaja« pevski vikend, na katerem se intenzivno pripravljajo na prihodnje nastope, se še bolj povežejo in medse sprejmejo novince.

Zbor ima za seboj lepo število nastopov na šolskih in lokalnih prireditvah ter gostovanj. Povezuje se tudi z drugimi zbori, npr. z MePZ A Cappella Petrovče, zborom Gimnazije Litija, Mismomi Gimnazije – šolskega centra Slovenj Gradec, MPZ Medeja GŠ Zagorje, in Big bandom Zagorje.

Med odmevnejše nastope lahko uvrstimo dobrodelna koncerta »Za Tanjini dvojčici« in »Za Jakca in Erazma«, nastope na že tradicionalnem dobrodelnem Miklavževem sejmu, nastop na prireditvah ob 70. obletnici trboveljske gimnazije in 60. obletnici ekonomske šole ter letne koncerte z različnimi gosti: s tolkalnim ansamblom Rhythm factory Glasbene šole Velenje (2014), z MPZ Medeja in Godalnim orkestrom GŠ Zagorje (2015) ter z Big bandom Zagorje in Nuško Drašček (2016).

 

Priznanja

Rado Kališnik

mojster stekla in svetlobe

 

Rado Kališnik

Rado Kališnik je Hrastničan, steklopihalec, ki se kljub upokojitvi še vedno likovno izraža v steklenih skulpturah. Ob lanski otvoritvi razstave njegovih del na sevniškem gradu je kipar in slikar Rudi Stopar o njegovem delu zapisal: »Priča smo zrelemu, intuitivnemu, bogatemu, čistemu, komunikativnemu, rahlo zadržanemu in samosvojemu likovnemu izrazu. Kipi so na zunaj samovšečne in bleščave forme, na znotraj pa gladke in vsakdanje. Njegova dela delujejo monumentalno, so polna ognja in ledu. Primerjava je organska – prvi nastaja v mrazu, drugi v ognju.«

Rado Kališnik je tudi član Steklarske godbe Hrastnik in že leta piha tudi v trobento, ne samo v steklo.

Steklarski mojster je avtor unikatnih steklenih skulptur, ki jih prejmejo nominiranci za Zasavca leta. Imena nominirancev je v izdelke izdelal gravirni mojster Slavko Gornik.

Jože Ovnik

mojster kariportreta

Jože Ovnik

ože Ovnik se je med Zasavce vpisal kot slikar in pisec. Špica njegovega ustvarjanja pa so kariportreti, ki veljajo za eno težavnejših disciplin v vizualni praksi. Udejanja podobe in to z minimalnimi sredstvi, s črno črto na beli podlagi, pri čemer poskuša na obrazu odraziti portretirančevo osebnost.

Ovnik je s kariportreti upodobil tudi letošnje nominirance za Zasavca leta. Sicer se ukvarja tudi s fotografijo, je član društva Perkmandelc, ki skrbi za rudarsko tradicijo in etnološko noto Trbovelj, v prostem času veliko kolesari in je svoje številne kolesarske odprave tudi popisal.