Nastopajoči

Prijetna prireditev, odlični nastopajoči, zanimive predstavitve nominirancev, pogovori s petimi nominiranci za Zasavca leta, prireditev Zasavcev za Zasavce…

Vokalna skupina Iris Zagorje ob Savi

Vokalna skupina Iris Zagorje ob SaviLeta 1999 je izlaški župnik Janez Miklič zbral skupino deklet, takrat znanih še pod imenom Odmev. Po nekaj uspešno izvedenih nastopih po okoliških cerkvah so bila dekleta kmalu povabljena na vse več prireditev in po treh letih delovanja so se na prvem samostojnem koncertu preimenovale v Vokalno skupino Iris. Od takrat naprej skupina redno nastopa po domačih prizoriščih.

 

 

 

Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje

Mladinsko gledališče Svoboda TrbovljeMladinsko gledališče Svoboda Trbovlje deluje že polnih 50 let. Ustanovljeno je bilo leta 1965 na pobudo Nande Guček z namenom širjenja gledališke umetnosti v Zasavju in bližnji okolici. Skupino sestavljajo posamezniki različnih starosti in temu primeren je tudi repertoar gledališča. Med najbolj prepoznavne predstave v tem trenutku spadajo nedvomno Štilčki, kjer se na zabaven način podelijo priznanja najuspešnejšim članom v pretekli sezoni. Poleg tega je skupina v pretekli sezoni pripravila dve predstavil za odrasle in sicer Jeklene magnolije in Prasica debela.

 

 

 

Ana trio

Ana trioLeta 2012 so se v komorni sestav združile vrstnice iz šolski klopi in
glasbene prijateljice. Violinistka Ana Vrtačnik, flavtistka Hana Kerin in
pianistka Žana Žerko kot pianistka so bile prepričane, da je v slogi moč. Njihova imena povedo od kod ime za komorni sestav. Ana trio deluje na GŠ Zagorje kot stalni komorni sestav pod mentorstvom prof. Katje Žekar, ki je tudi mentorica Ani. Hano usmerja prof. Nataša Burger, Žano pa prof. Polona Troha. Njihova uigranost je sad trdega dela in mnogih vaj. Zelo rade nastopajo, redno so v stiku z odrom. Dosegle so nekaj lepih uvrstitev na mednarodnih tekmovanjih. Pred dvema letoma so v Srbiji na mednarodnem tekmovanju komornih skupin v Požarevcu v svoji kategoriji dosegle prvo mesto ter najvišje število možnih točk (100) in prejele naziv laureat. Svoj uspeh so ponovile lani in tudi letos. Decembra 2014 so nastopile na mednarodnem tekmovanju Ars nova v Trstu, kjer so v kategoriji srednješolci osvojile prvo mesto.

 

 

 

KUD B – Boy Trbovlje

KUD B – Boy TrbovljeMladi, ustvarjalni in polni energije so člani tega društva. Najraje migajo, še posebej ob glasbi in tako pri njih raste že kar nekaj skupin, od najmlajših pa do vseh starosti, ki imajo radi zdrav način življenja. Tokrat se bo predstavila njihova hip hop skupina s plesno točko.